utorok 8. decembra 2009


ADOPCIA DETÍ Z AFRIKY

Do takejto adopcie sa vyberajú deti - siroty, o ktoré sa niekto stará, deti, ktoré pochádzajú z neúplných rodín alebo z takých, kde sú obaja rodičia, ale ich sociálna situácia je veľmi zlá. Cieľom je sprostredkovať prístup k vzdelaniu deťom, ktorých rodičia alebo opatrovníci si nemôžu dovoliť platiť školné a výdavky spojené s vyučovaním.

O ADOPCII

Dieťa naďalej žije so svojou rodinou v Afrike, ale adoptívny "rodič", ktorým môže byť jednotlivec, skupina ľudí, rodina, organizácia alebo firma, mu platí školné, všetky učebné pomôcky a školskú uniformu. Posielaním finačnej čiastky 800 Sk mesačne mu tak pomôže dosiahnuť aspoň minimum zo životných podmienok, aké majú ostatné deti inde na svete. Môžete platiť aj štvrťročne (2400 Sk), polročne (4800 Sk), alebo ročne (9600 Sk). Prvá splátka musí byť však 2400 Sk, pretože dieťaťu treba pri nástupe do školy nakúpiť školskú rovnošatu a školské pomôcky. Zmluva sa podpisuje na rok, ak máte problémy s platením, treba to dat vedieť čo najskôr, aby sme sa vyhli problémom, ktoré tým môže mať práve dieťa. Ak váhate, či budte schopní platitť, adoptujte si pre istotu dieťa ešte s niekym iným.

Adoptívna rodina" je pravidelne informovaná o tom, ako sa dieťaťu v škole darí. Môžu si vymieňať aktuálne fotografie a dopisovať si. Takýto rodič má možnosť poslať dieťaťu aj darček a v rámci možnosti ho prípadne aj navštíviť. Keďže detí je veľmi veľa, humanisti, ktorí idú do Afriky nemôžu odniesť všetky darčeky, preto dostane každý kontakt na koordinátora v Keni a môže ich dieťaťu poslať sám. Ten im ich odovzdá. Ak chcete skontrolovať, či sa Vaše peniaze a darčeky naozaj dostali k dieťaťu, môžete sa dieťaťa spýtať na čokoľvek. Humanisti zároveň prinášajú z Afriky mnohé fotografie, ktoré sú hodnoverným dôkazom.

Deti navštevujú školu trikrát ročne – január – marec, máj – jún, september – november. Ak sa vypíše zmluva a zaplatí v jednom mesiaci, v druhom sa vybavujú potrebné náležitosti a dieťa nastúpi do školy počas mesiaca, ktorým sa začína trojmesačná výučba. Dieťa teda nastúpi vždy v najbližšom termíne. Adoptívny rodič tak dostane vysvedčenie dieťaťa zo školy trikrát ročne, približne 1.mája, 2. septembra a 3. januára.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára